Starting a website

Automated deployment for web applications and databases

Starting a website

Postby jochem4207 » Tue Jan 14, 2014 10:53 am

I've trouble starting a website after installation
In this SO all my code is and my situation/problem.

http://stackoverflow.com/questions/21045319/powershell-start-website-iis

Also I learned that RG automaticly start the website. So I commented that part out. But I still have the Same ISS issue in my event log.

The World Wide Web Publishing Service (WWW Service) did not register the URL prefix http://*:80/ for site 3. The necessary network binding may already be in use. The site has been disabled. The data field contains the error number.

Source: IIS-W3SVC
Event ID: 1007

Do you have any advice on this topic?
jochem4207
 
Posts: 34
Joined: Fri Dec 06, 2013 2:27 pm
Location: Netherlands

Postby Mike Upton » Wed Jan 15, 2014 9:42 am

That error message indicates that another site in IIS is already bound to port 80. I suspect that you still have the default site enabled, and set to use port 80. To fix the problem, you can either:
  • Disable the Default site or change its binding to another port
  • Change the port you're binding your deployed site to by using the RedGateCreateWebSiteOnPort variable
Mike Upton

Project Manager - SQL Compare|Data Compare|Comparison SDK
Redgate Software Ltd.
Mike Upton
 
Posts: 190
Joined: Wed May 11, 2011 8:04 am
Location: Redgate

Re:

Postby jochem4207 » Wed Jan 15, 2014 4:30 pm

Mike Upton wrote:That error message indicates that another site in IIS is already bound to port 80. I suspect that you still have the default site enabled, and set to use port 80. To fix the problem, you can either:
  • Disable the Default site or change its binding to another port
  • Change the port you're binding your deployed site to by using the RedGateCreateWebSiteOnPort variable


Indeed I still have the default website, I disabled it and it seems to work perfect now. I can't get it broken :)
jochem4207
 
Posts: 34
Joined: Fri Dec 06, 2013 2:27 pm
Location: Netherlands


Return to Deployment Manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests