Select tables to populate improvements

The simplest way to populate your database with test data.

Moderators: David Atkinson, Anu Deshpande, Lionel

Select tables to populate improvements

Postby kampak1111 » Mon Dec 22, 2008 4:43 pm

Hi,

Scenario
I usually use the SQL Data Generator to generate data only for specified tables. As I have a lot of tables in database it is very time-consuming to check the checkboxes of tables that I need.

There is a rule in table naming convention that allows me to know which of these I should generate data for.

I would like to be able to choose tables to generate data for in more comfortable way.

Possible Solutions
    Select only selected(?) tables (local menu feature)
    In the local menu of the [Tables to populate] list there are only options: Deselect All, Select All, Select All Other Tables.

    It woul be fine to be able to select (with [CTRL] or [SHIFT]) tables on the list and then click [Select Specified/Selected Items]. I would be able to use [SHIFT] to select a lot of tables with two clicks (not 100 as I need now).
    Select tables - regex
    That local menu, mentioned above, would have a [Select With Regular Expression] command that would allow to specify regular expression to specify tables. It would be very comfortable to remember that also with the project and to reuse it later. This might be used also in the command prompt application (as at the moment command prompt application is not very helpful for me).

Thanks,
Kamil Pakur
kampak1111
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 10, 2008 6:49 pm

Postby Brian Donahue » Mon Dec 29, 2008 1:15 pm

Hi,

Thanks for your suggestions. We can certainly look into that. It may be difficult to do, considering that you may also want to assign different generators to each column.
Brian Donahue
 
Posts: 6668
Joined: Mon Aug 23, 2004 10:48 am


Return to SQL Data Generator 1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests