Performance counter are not working Windows XP SP3

Code profiling for .NET Developers

Moderators: Luke Jefferson, StephenC, Alex.Davies, AndrewH, melvyn.harbour, Laura Morley

Performance counter are not working Windows XP SP3

Postby TSchwab » Thu Dec 09, 2010 11:03 am

Hi,

we installed the ANTS Performance Profiler on 3 different Windows XP SP3 machines. And all show the same problem. :(

When we choose the ASP.NET web application (IIS) and just choose the Processor counter (default setting) to record and start profiling, the counters are not shown, the chart stays gray.

The LogFile shows:
09 Dec 2010 10:56:10.639 [1] INFO RedGate.Profiler.Logging.LogService - Starting new ANTS Performance Profiler 6 session
09 Dec 2010 10:56:10.654 [1] INFO RedGate.Profiler.Logging.LogService - Assembly version: 6.1.0.119
09 Dec 2010 10:56:15.675 [1] WARN RedGate.Profiler.OS.Local.LocalWindowsVersionInspector - Detected Windows version: Windows XP Professional (5.1 32-bit)
09 Dec 2010 10:56:15.690 [1] WARN RedGate.Profiler.IISSupport.Local.LocalIisInspector - IIS is supported on installed OS version
09 Dec 2010 10:56:15.690 [1] WARN RedGate.Profiler.IISSupport.Local.LocalIisInspector - Result of check to see if inetinfo.exe running: True
09 Dec 2010 10:56:15.690 [1] WARN RedGate.Profiler.IISSupport.Local.LocalIisInspector - Checks confirm that IIS is running.
09 Dec 2010 10:56:15.706 [1] WARN RedGate.Profiler.IISSupport.Local.LocalIisInspector - Checks confirm that IIS is enabled.
09 Dec 2010 10:56:15.706 [1] WARN RedGate.Profiler.IISSupport.Local.LocalIisInspector - Successfully detected IIS installation: IIS 5.1 (Auto-detected)
09 Dec 2010 10:56:15.706 [1] WARN RedGate.Profiler.IISSupport.Local.LocalIisInspector - Checks confirm that IIS is installed.
09 Dec 2010 10:57:48.419 [ConfigurableThreadPool thread] WARN RedGate.Profiler.Engine.Startup.Sessions.BaseSession - Couldn't find w3wp.exe in C:\\WINDOWS\\system32\\inetsrv
09 Dec 2010 10:58:00.618 [ConfigurableThreadPool thread] WARN RedGate.Profiler.Engine.Startup.IIS.IISUtilities - WaitForPort on address 127.0.0.1, port 80

Our system configuration is:
- Windows XP SP3 (IIS 5.1)
- Dot.net 1.1 and 2.0 installed.
- Visual Studio 2003 (SP1) and 2005 installed.

Thanks for the help,
Regards,

Thorsten
TSchwab
 
Posts: 62
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:47 am
Location: Germany

Return to ANTS Performance Profiler 6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests