Class not registered error

Code profiling for .NET Developers

Moderators: Luke Jefferson, StephenC, Alex.Davies, AndrewH, melvyn.harbour, Laura Morley

Class not registered error

Postby emailsmythe » Thu Jul 15, 2010 4:18 pm

I'm trying to run the evaluation version of ANTS performance profiler 6.0.0.1312. When I connect to my IIS site and start the profiler, I get the following error:

"Failed to connect to target process because an exception occurred: Class not registered (Exceptoin from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG))

Please check your setttings and try again."

Any ideas what the issue could be?

Thanks
emailsmythe
 
Posts: 3
Joined: Thu Jul 15, 2010 3:54 pm

more info

Postby emailsmythe » Thu Jul 15, 2010 4:24 pm

Here are some additional details about the exception:

Class not registered (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG))
System.Runtime.InteropServices.COMException
at RedGate.Profiler.Engine.Startup.Sessions.IeBrowserFrontEnd.NativeMethods.CoCreateInstance(Guid rclsid, IntPtr pUnkOuter, CLSCTX dwClsContext, Guid riid)
at RedGate.Profiler.Engine.Startup.Sessions.IeBrowserFrontEnd.InitialiseExplorer(Boolean )
at RedGate.Profiler.Engine.Startup.Sessions.IeBrowserFrontEnd.(Uri )
at
emailsmythe
 
Posts: 3
Joined: Thu Jul 15, 2010 3:54 pm

Postby slaphead99 » Thu Jul 15, 2010 5:10 pm

I think this is a known bug -that is, APP 6.0 doesn't support IE7 running on Vista at all.
We're planning on fixing this in the point release; we didn't want to delay the v6 release for this particular bug.
Sorry!

Workaround- manually open up another browser and paste in the same URL.
slaphead99
 
Posts: 92
Joined: Wed Mar 10, 2010 2:27 pm

Postby emailsmythe » Thu Jul 15, 2010 6:59 pm

This issue does seem to be tied to browser version, it happens with IE, or firefox. Any other ideas
emailsmythe
 
Posts: 3
Joined: Thu Jul 15, 2010 3:54 pm

Postby slaphead99 » Mon Jul 19, 2010 7:19 pm

Sorry - that's all I have. I'll check with development...
slaphead99
 
Posts: 92
Joined: Wed Mar 10, 2010 2:27 pm

Postby slaphead99 » Thu Jul 22, 2010 10:40 am

Sorry- no further info at the moment. I have asked for this to be looked at but we're exceedingly busy in development at the moment. All I can suggest is try another machine - even a virtual one.
slaphead99
 
Posts: 92
Joined: Wed Mar 10, 2010 2:27 pm

Postby slaphead99 » Wed Aug 18, 2010 11:12 am

Sorry for any delay- this issue should be fixed now:

ftp://support.red-gate.com/patches/ants ... 1.0.43.exe
slaphead99
 
Posts: 92
Joined: Wed Mar 10, 2010 2:27 pm


Return to ANTS Performance Profiler 6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests