Custom metric does not collect data

SQL Server performance monitoring and alerting

Moderators: eddie davis, priyasinha, Adam, chriskelly, Chris Lambrou, Chris Spencer

Custom metric does not collect data

Postby darshanshah » Wed Oct 16, 2013 3:32 pm

I have created one custom metric. Which is working properly for server A but not working for another server B.
Not getting any error for that . When I checked the data for server B and custom metric in Cluster_SqlServer_Database_Keys ,however no data found for server B. on this server before maintenance window was set. I have removed it still it is not working.
If I'm making new metric for server B then again it is not working.

I just got one monitoring alert.
Monitoring error (SQL Server data collection)

Can any body have any idea?
darshanshah
 
Posts: 3
Joined: Wed Oct 16, 2013 6:41 am
Location: India

Postby priyasinha » Wed Oct 16, 2013 4:26 pm

Hi,

Can you go to Configuration > Monitored servers page? Then click 'Show log' against this SQL Server to see the error message. Alternatively, you can also try 'Test metric collection' for this custom metric for this particular server.

Thanks,
Priya
priyasinha
 
Posts: 532
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:02 pm

Postby darshanshah » Thu Oct 17, 2013 6:57 am

Hi Priya,
there is no any error.

I observerd that If I change data collection frequency from 1 to 5 minutes than custom metric starts collecting data. and on analysis page it is showing data. but if I do reverse process then it is not working.
darshanshah
 
Posts: 3
Joined: Wed Oct 16, 2013 6:41 am
Location: India

Postby priyasinha » Thu Oct 17, 2013 11:44 am

Hi,

Looks like it needs more investigation. Can you please get in touch with support at support@red-gate.com?

Thanks,
Priya
priyasinha
 
Posts: 532
Joined: Wed Jan 03, 2007 5:02 pm


Return to SQL Monitor 3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest