SQL Server Metrics all zero for one server

SQL Server performance monitoring and alerting

Moderators: eddie davis, priyasinha, Adam, chriskelly, Chris Lambrou, Chris Spencer

SQL Server Metrics all zero for one server

Postby BlueBSH » Fri Aug 16, 2013 4:54 pm

I have SQL Monitor 3.5 set up right now to monitor two servers.

The monitor service and website are on a server external to these two servers.

Right now physcal server 1 is logging data fine, all the SQL Server metrics are getting values and graphing great under analysis

When you go to physcal server 2, all the (machine metrics) windows performance logs are there with values, but the sql server metrics are wrong... every one of them is a constant zero except for SQL Server: processor time.. what would cause this? I have two instances on this second physical server, neither of them show anything for these server metrics, but physical server 1 shows them just fine.

(by physical server, I mean a physical hardware server, which is running instances of SQL Server on it) :)

Under configuration of monitored servers, there is not errors all instances across the two physical servers say "Monitor connected" with a green check mark
BlueBSH
 
Posts: 3
Joined: Fri Sep 28, 2012 2:46 pm

Postby Brian Donahue » Mon Aug 19, 2013 4:15 pm

Hello,

Usually, an absence of data means one of two things: data is not being collected or counter data points are not making it back to the repository for storage.

We can probably tell by the SQL Monitor base monitor log file, if you can send that in reply to our support case (#1471) email.
Brian Donahue
 
Posts: 6670
Joined: Mon Aug 23, 2004 10:48 am


Return to SQL Monitor 3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests