Problem profiling WCF Service on IIS

Code profiling for .NET developers.

Moderator: dom.smith

Problem profiling WCF Service on IIS

Postby Spx » Wed May 29, 2013 4:25 pm

Hi,

I have a problem when I try to profile my WCF Service hosted on IIS.
I tried what is describe on the following page : http://documentation.red-gate.com/displ ... plications

The profiler doesn't profile anything and, after some time, I get the following error : "Failed to connect to target process because an exception occured : Could not start IIS
Caused by:
Timed out waiting for port 8013 on 127.0.0.1 to become available".

I don't understand why as this port is not used by any other applications. I tried with other ports with no more success. Everytime, IIS was already started before launching the profiling session.

I used to be able to profile this service with ANTS Performance v7 without any trouble.

Is there any changes since the v7 on that part ?
Spx
 
Posts: 2
Joined: Wed May 29, 2013 4:14 pm

Postby Chris.Allen » Thu May 30, 2013 6:47 pm

profiling in IIS is a little bit of a minefield. I usually recommend bypassing the issue and trying another technique - such as 'attach to process'.

Is this process >= .net 4?
Chris.Allen
 
Posts: 594
Joined: Thu Mar 12, 2009 4:17 pm

Postby dene.boulton » Mon Jun 03, 2013 3:44 pm

Hello,

If this is still an issue could you please try the following:

1. Profile the application with version 7 of the Profiler and feedback to us if this works still or not. If not how does it fail. If it works what minor version are you using please.

If you no longer have it installed you will first need to uninstall v8 (after which you can install v8 side-by-side with v7).

2. If you are able to, please send me a copy of your IIS applicationHost.config - using the email button for my forum profile.

If you no longer have an installer for APP7 you can get one here:
http://documentation.red-gate.com/display/APP80/Release+notes+and+other+versions

Thank you.
Dene Boulton
Red Gate
dene.boulton
 
Posts: 53
Joined: Wed Oct 12, 2011 12:44 pm
Location: Cambridge

Postby Spx » Fri Jun 07, 2013 2:34 pm

'Attach to process' worked but I wanted line-by-line profiling that is not working with this mode.

I will try with v7 soon (doesn't have time to test it for now).
Spx
 
Posts: 2
Joined: Wed May 29, 2013 4:14 pm


Return to ANTS Performance Profiler 8

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests