Problem with presql

Packages and compresses schema and contents of SQL Server databases

Moderators: JonathanWatts, Chris Auckland, David Atkinson, david connell, Anu Deshpande, Michelle Taylor, james.billings, Marianne

Problem with presql

Postby Davy Mitchell » Mon Feb 23, 2009 5:25 pm

Hi There,

I was following the tip put up by Red Gate here to reinstall a database.

However the presql script is NOT run if the supplied database name already exists. My plan was was to use presql to backup and drop any exisiting DB. Frustratingly presql seems incapable of doing this.

:shock:

So any ideas? I really don't have to add yet another script to the installer :D

Thanks,
Davy Mitchell[/url]
Davy Mitchell
 
Posts: 14
Joined: Wed Oct 15, 2008 2:41 pm
Location: Scotland

Postby Chris Auckland » Thu Feb 26, 2009 2:20 pm

Thanks for your post.

I think this can be classed as a bug with SQL Packager 6. The pre SQL Script should have a chance to run before the package validates if the database already exists or not.

I've now logged this in our development database under the code SPA-513.

Once it has been reviewed by the developers, we can let you know if/when it will be fixed.

Thanks for letting us know about this.
Chris
Chris Auckland
 
Posts: 757
Joined: Tue Oct 24, 2006 2:12 pm
Location: Red Gate Software Ltd.

Any updates on this?

Postby Jmaharman » Tue Sep 29, 2009 9:55 am

Have there been any updates on this? I don't want to delete and backup the DB I just want to leave the DB in place and run the scripts over it?
Jmaharman
 
Posts: 2
Joined: Mon Sep 28, 2009 4:26 pm

Postby Brian Donahue » Thu Oct 08, 2009 1:56 pm

The issue with "/presql" scripts has been addressed internaly, and we have a private, untested build available. If you need the update for this reason, please contact support@red-gate.com.

Thanks!
Brian Donahue
 
Posts: 6670
Joined: Mon Aug 23, 2004 10:48 am


Return to SQL Packager 6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests